Olenkohan maininnut,että teen edunvalvontatöitä vapaa-ajallani.Edunvalvottavani on iäkäs sukulaiseni,joka ei enää kykene hoitamaan asioitaan.Minä hoidan paperipuolen ja muut juoksevat asiat,kotihoito käy hänen luonaan kolme kertaa päivässä,ateriapalvelu tuo ruuan ja kauppapalvelu muut kauppatavarat.Potilasavustaja vie kiireettömissä sairastapauksissa yms.lääkärille.

Edunvalvottavallani on ollut hammassärkyä ja,koska särky on äkillinen sairastuminen niin potilasavustajaa ei tässä kohtaa voi käyttää.Tilasin perjantaina kiireajan hammaslääkärille ja sain sen vasta maanantaiksi,muuten kutsui päivystyspoli.Kotipalvelun omahoitajan kanssa tutkailtiin tilannetta ja päädyttiin,että maanantaihin pärjätään.

Ei pärjätty,edunvalvottavani oli soittanut turvanapilla kyydin päivystykseen,josta oli kotiutettu antibioottireseptin kanssa.Maanantaina menin sitten hänen kanssaan hammaslääkäriin ja siitä suoraan sairaalalle hammaskuviin.Nyt odotellaan lähetettä kirralle hammaspoistoihin.

Pikkusen piti kiirettä maananataina kun miehen kanssa juoksimme siellä sun täällä.Vanhimmalla pojalla oli verikoe ja silmälääkäri,edunvalvottavalla hammaslääkäri ja hammaskuvaus,sekä itselläni myös hammaslääkäri.Siunauksena tuli tieto,että oma labra-aika siirtyi.Siinä vietettiin miehen ja minun yhteinen vapaa-aika...noh,noinhan se menee yleensäkkin.

Oma hammashoitoni on tältä syksyltä valmis.Suuhygienisti haluaa tavata minut keväällä kun hammaskiven muodostuminen on nopeaa suussani.Hammaslääkärillä kävin kolme kertaa,tarkastuksessa ja kaksi kertaa paikkuussa.Vanhoja paikkoja uusittiin.Seuraava käynti on vuoden päästä.

Tänään palaan töihin iltavuoroon yövuorovapaiden jälkeen.Nyt voin myös rehellisesti torjua ylimääräiset juoksut kun voin sanoa olevani töissä,enkä juuri pysty/kerkiä repeämään mihinkään ylimääräiseen.Työvuorolistaanikin tuli muutos.

Maanantaina on pojan nuorisopsykiatrian tapaamisaika ja siellä kysyn lääkärin mielipidettä pojan paastosokeriarvosta.Se oli viitearvojen yläkantissa 6.1 ja olisi varmaan syytä katsoa asiaa tarkemmin.Ei sitten tule yllätyksiä kun tutkitaan.

Maanantaina on myös oma seulontapapa ja keskiviikkona mammografia.Tiistain yritän huokaista,mutta varmaan ma-ke akselilla tulee lähtö edunvalvottavan kanssa sinne kirralle....hauskaa syksyä!